Det vi kallar livet

Förstår du vad det är som vi kallar livet?

Realistiskt är att leva här och nu. Hur man nu gör det..

Varför lägga tid och energi på att tycka så mycket om olika saker?

Finns det någonting som är rätt eller fel? Bra eller dåligt? Egentligen?

Hur kan man känna sig lyckad eller misslyckad som människa, när vi föddes till en resa som ingen ändå kommer levande ur.

Försök känn in känslan av att ”vinna eller förlora” i förhållande till din begränsade tid här på jorden.

Här kommer mina tankar om det jag inte visste jag skulle skriva om.

Så.

Vad är egentligen att vinna eller förlora?

Från början handla det ju bara om att tävla. Att vinna är att komma först och att förlora är att komma sist. Men dessa ord används gärna i vardagligt språk vilket ofta är väldigt missvisande. Fundera bara på uttrycket ”att vinna eller förlora en vän”. Hur? Jag förstår vad uttrycket menar, men det låter ju bara helt fel. Till och med när det handlar om lotteri är det väl inte korrekt att använda orden vinna eller förlora? Ordnörd som jag är tänker jag att man vinner NÅGONTING. Men man har ju inte vunnit, för då måste någon förlorat. De som får nitlotterna förlorar ju inte, mer än slanten de satsade. Du valde fel, lott eller nummer. På samma sätt kan du välja att göra fel saker. Ett tillvägagångssätt då du ska lasta en häst som gör att du inte når till ditt tänkta mål. Du förlorar eller vinner inte. Du gör på ett sätt som antingen lyckas eller misslyckas.

Vad är egentligen att misslyckas eller lyckas?

Att uppnå ett mål eller inte. Jag kan använda ”att misslyckas eller lyckas” när vi pratar om att lasta en häst. Vi misslyckas ju helt klart med att uppnå vårt mål om hästen inte blir lastad. Men lyckas hästen uppnå sitt? Enligt många är det självklara svaret JA eftersom de menar att hästen inte ville gå in i transporten och eftersom den slapp så lyckades den med det. Men vi kom överens om att orden skulle användas när det handlar om ett mål och det där var ditt mål, inte hästens. Den var inte medveten om vad ni skulle göra och inte okej med hur ni gjorde det. Alltså har inte hästen lyckats, alls. Hästen känner sig minst lika misslyckad som du. Jag är dessutom övertygad om att hästens mål i lastningen är detsamma som det allmänna målet i livet i tillsammans med oss människor, vilket är att lära oss om oss själva och den djupa kärlek som går att känna till en annan djurart. Vi har varit slarviga mot både oss själva och vår häst när vi satte upp målet om att få in hästen i transporten. För vi missade delmålen. Delmålen på vägen till slutmålet är lika viktiga, och jag skulle säga viktigare. I allt, är det inte målet som är viktigast utan resan. Hur många är det inte som helt mist respekten för hästen där. Förståelsen, acceptansen och tålamodet. Känslan av att känna sig lyckad eller misslyckad. Det känns antingen rätt eller fel.

Vad är egentligen rätt eller fel?

I ämnen som matematik, kemi och språk är det enkelt att säga eftersom det inte finns någonting annat än just rätt eller fel. Kallas det kanske logik? Det är väl dessa ämnen, med flera, som är anledningen till att vi har orden rätt och fel? Sedan finns det en själ som är ett jag som har känslor och som kan känna om någonting känns rätt eller fel, för jaget. Vi kan också skapa en förståelse för vad andra individer kan tänkas känna. Det handlar om vad som känns rätt eller fel. Vad som känns bra eller dåligt.

Vad är egentligen bra eller dåligt?

Allt levande, från naturen kommen, kan må bra eller dåligt. Kallas det kanske biologi? Hur man mår är lika med hur man känner så det bästa är att fråga sig om det känns bra eller dåligt? Men kan någonting vara bra eller dåligt? Gå bra eller dåligt? Återigen kommer vi tillbaka till samtalet om mål. Om man inte lyckats uppnå sitt mål eller delmål, så känns det förmodligen som om det gick dåligt. Men, allting är ju alltid i förhållande till någonting annat så det vi INTE tycker är bra kan leda till någonting annat som vi tycker ÄR bra. Vårt tyckande skapar ”bra och dåligt” om enskilda saker och vi missar helheten som kallas livet. Det är ytterst svårdefinierat om någonting är bra eller dåligt eftersom hela livet är föränderligt på väg i en okänd riktning mot ett okänt mål. Det enda vi vet är att det sista vi gör i detta liv är dör.

Tyckande känns inte nyttigt. Bättre är att känna. Och vad som känns bra eller dåligt, för dig eller mig, är olika. Men ack än så lika. För ett är säkert och det är att jag ska vara mot andra som jag vill att andra ska vara mot mig. Allt om bra eller dåligt i en enda mening. Så gå på din magkänsla och vad som, för dig, känns bra eller dåligt. För vi ska inte TYCKA om vandra, vi ska TYCKA OM varandra!

Vad är egentligen att tycka om eller inte?

Man kan tycka om någon, eller något. Man kan låta tyckandet baseras på och avgöras av känslor, tankar, erfarenheter eller kunskap. Eller samtliga. Känslor, tankar och erfarenheter är helt beroende på vår inställning till oss själva, andra och omständigheterna i livet. Allt beroende av positiva eller negativa energier.

Vad är egentligen positiva eller negativa energier?

Optimistisk eller pessimistisk. Realist? Hur man mår. Fysiskt och psykiskt. Kroppsligt och själsligt. Är beroende på positiva eller negativa energier. Glad eller ledsen. Pigg eller trött. Frisk eller sjuk. Allt har en motsats. Det handlar om att välja. Det handlar inte om att vara si eller så. Det handlar inte heller om att tycka ditt eller datt. Vi kan alltid välja hur vi vill känna oss. Vi väljer vårt liv. Vi väljer hur vi vill leva våra liv. Den fria viljan är stor. Och antingen väljer vi att göra ALLT det som vi KÄNNER och TROR att vi och världen mår bra av, eller så gör vi det inte. Allt som lever är liv som är energier som är i den form så vi uppfattar det som materia. Men också varje själ inuti varje kropp är verklig, trots att vi inte kan ta på dem, bara uppleva. Det vi kallar livet är egentligen bara vår upplevelse i form av ren energi. Och eftersom energi är i ständig rörelse kan du välja om du vill vara positiv eller negativ energi.

Förstår du?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *